Haber

Yeşil Sol Parti’nin seçim sloganı: ‘Buradayız, birlikte değişeceğiz’

ANKARA Listelerinden seçilecek olan HDP ve Yeşil Sol Parti seçim beyannamelerini açıkladı. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın tarafından yapılan açıklamada, Kürt sorununun analizinden yargıdaki düzenlemelere kadar birçok konuda vaatler sıralandı.

Seçim sloganları “Buradayız, birlikte değişeceğiz” ve “Dîsa em” olan Yeşil Sol Parti, “Biz buradayız, gençlerle değiştireceğiz”, “Biz buradayız, biz varız” sloganlarıyla etkinlik salonuna girdi. Kürtçe’nin Kurmancî ve Kirmançki lehçeleri ile Türkçe, “İşçilerle değiştireceğiz”, “Biz buradayız, işçilerle değiştireceğiz”. ”, “Dîsa civic, dîsa azadî”, “Dîsa ciwan, dîsa serkeftin”, “Seba awamlerdışî, reyan ma” gibi sloganların bulunduğu pankartlar asıldı.

HDP’nin eski eşbaşkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile tutuklu siyasetçiler Selçuk Mızraklı, Sebahat Tuncel ve İdris Baluken’in cezaevinden gönderdiği beyannamelerin okunduğu toplantıda Mithat Sancar, beyannamenin ilk değerlendirmesini yaptı.

‘ÖZGÜRLÜKTE BULUŞMAK İSTİYORUM’

Demirtaş ve Mızraklı’nın mesajı şöyle oldu:

Türkiye halklarının ve mazlumların ümidi HDP, 14 Mayıs seçimlerine Yeşil Sol Parti ile girerek, Meclis’te çok daha güçlü temsiliyet ve Türkiye’nin sorunlarına köklü çözüm için aday olduğunu bir kez daha ilan etmektedir. Demokrasinin kurumsallaşması, toplumdan dışlanmak isteyenlerin, emekçilerin ülke yönetimine katılarak kendi sorunlarını çözebilmeleri, ancak Yeşil Sol’un güçlü olması ile mümkün olacaktır. TBMM Bugün ortaya konulan gerçekçi çözüm beyannamesi, ülkenin tek umudunun Yeşil Sol olduğunu da gösteriyor.Tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyor, hepinizi kutluyoruz.Gençler,kadınlar,işçiler,işsizler,emekçiler,çiftçiler,esnaflar Tüm Türkiye’yi emeklileriyle, Kürtleriyle, Türkleriyle, Araplarıyla, Ermenileriyle, Çerkezleriyle, Boşnaklarıyla, Sünnileriyle, Alevileriyle Yeşil Sol’da buluşmaya, ağaç gibi rengarenk buluşmaya, ağacın meyvelerini yemeye davet ediyoruz. başarılar dilerim. Bir serkeftin bir serkeftin.”

Sancar ve Buldan’ın değerlendirmelerinin ardından Kılıçgün ve Uçar seçim beyannamesini okudu. (DUVAR)

habersaraykoy.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu