Yaşam

Gelecek Nesil Cinsellikle İlgilenmiyor Mu? Meğer gençler günümüzde daha az cinsel ilişkiye giriyormuş!

Cinsellik insanlığın doğal bir modülü olmasına rağmen bazı coğrafyalarda tabu olarak görülmeye devam ediyor. Ancak son zamanlarda cinsellik üzerine yapılan araştırmalar farklı bir gerçeği ortaya çıkardı: Genç nesiller daha az cinsel ilişkiye giriyor!

18-24 yaş arası gençler arasında yapılan araştırma, gençlerin cinselliğe bakış açılarının yaşlı nesillere göre değiştiğini ortaya koydu. Tamam da niye? Araştırmanın detayları ve nedenleri için buraya gelin. ?

Cinsellik var olduğu günden bu yana insanlık doğasının normal bir modülü olmasına rağmen, yaşadığımız coğrafya da dahil olmak üzere bazı ülkelerde üstü örtülü bir tabu olarak görülmektedir.

Cinsel sağlık eğitiminin olmaması ve gençlerin bu konular hakkında konuşmaktan çekinmesi gibi bir dizi faktör, insanların ağızdan ağza yanlış bilgiler öğrenmesine neden olur.

Sonuç olarak, genç yaşta istenmeyen gebelikler, cinsel hastalıkların bulaşması, bilinç düşüklüğü nedeniyle tedavide gecikme gibi sorunlar bir çığa dönüşerek değerli sorunlar haline gelir.

Özellikle koronavirüs pandemisi sonrası cinsel sağlık sorunları üzerine yapılan araştırmalar farklı bir gerçeği ortaya koyuyor: Günümüzde gençler ve yeni nesil cinsel ilişkilere daha az dahil oluyor.

Araştırmacılar Scott J. South ve Lei Lei tarafından 2021’de 2007’den 2017’ye kadar olan veriler kullanılarak yapılan bir araştırma, bu sorunun nedenlerini ortaya çıkardı. Çalışmak buradanUlaşabilirsin.

Bu içeriğimizde ayrıca Batı ülkelerinde azalan cinsellik konulu Pychology Today sayfasını da paylaşıyoruz. Bu makalede Verilen bilgileri kullandık. Hadi bakalım…

2009 yılında 18-24 yaş arası erkeklerin yüzde 29’u, kadınların ise yarısı cinsel ilişkide bulunmadığını ve mastürbasyon yapmadığını söyledi. 2018’de bu oran erkeklerde yüzde 43’e, kadınlarda yüzde 74’e çıktı!

Peki neden?

Yapılan araştırmalara göre bu durumun birinci nedeni genç neslin daha az alkol tüketmeye başlaması!

Özellikle genç kadın yetişkinlerin önceki yıllara göre daha az alkollü içki tüketmesi, alkolün etkisi altında cinsel ilişki sayısında önemli bir azalma olduğunu göstermektedir.

Genç yetişkin erkeklerde alkol tüketiminin azalması da büyük rol oynuyor ama en değerli sebeplerden biri erkeklerin bilgisayar oyunlarına olan ilgisinin artması.

Gençlerin yetişkinlere uygun içeriği izlemeye ve mastürbasyona olan ilgileri ve bir partnerle cinsel ilişkiye girme oranları azaldı.

Ancak gençler diğer kuşaklardan farklı olarak yetişkin içerikleri tüketirken bunun bir fantezi ve kurgu olduğunun farkına varmaz ve kendilerini izledikleri insanlarla kıyaslamazlar. Sonuç olarak, kendilerini yetersiz görmeye başlayan gençler daha az uyarılır, daha az istek duyar ve seksten daha az zevk alır.

Elbette bu durum ekonomik koşullarla yakından ilgili; Ailesiyle yaşamaya devam eden ve yetişkinliğe ulaştıktan sonra işsizlik sorunu yaşayan gençlerin oranı olarak cinsellik tercih edilen bir seçenek değildir.

Evlenmek ve kendi ayakları üzerinde bir hayat kurmak isteyen gençlerin önünde büyük bir engel olan ekonomi, çocuk doğurma ve büyütme konusunda da genç nesillerin gözünü korkutuyor diyebiliriz.

Son sebep ise internet ve medyadaki cinsel içeriklere sıklıkla maruz kalan yeni nesil için cinsellik artık ‘tabu’ olmaktan çıkıyor.

Eski nesiller kendi zamanlarında yasaklanan, gizlenen ve sansürlenen cinsel içerikleri daha çok merak ederken, yeni nesilde bu heyecan oldukça azaldı…

Bu araştırmanın sonuçları hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlara git…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu