Haber

Kılıçdaroğlu: Sözüm Bu Fındık 4 Doların Altına Düşmez

HABER: TAMER ARDA ERŞİN – Kamera: ÜNAL AYDIN

Millet İttifakıCumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Giresun nda vatandaşlara seslenirken. .Kilosu 4 dolar.’ Bunun büyük bir kısmı zaten yurt dışına ihraç ediliyor. Sonra 4 dolar kazanırsın, sabit bir fiyat olur. Dolayısıyla yapımcı her sene kazanacağını biliyor. Sözüm şu ki bu fındık asla 4 doların altına düşmeyecek” dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte GiresunKendisinin de mitinge katıldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, mitingde şunları söyledi:

“Değişime hazır mıyız? Adalet mi istiyoruz? Hak mı hukuk mu istiyoruz? Çocukların aç yatmadığı güzel bir Türkiye mi istiyoruz? Üzülmeyin. Bu ülkeye güzel pınarlar getireceğime söz veriyorum. Kimsenin ötekileştirilmediği güzel Türkiye “Artık kargaşadan bıktık, ayrılıktan bıktık. Hey dostum, kardeşçe sarılıp sohbet edelim. Bunu yapacağız ve mutlaka bu ülkeye huzur, her eve rahmet getireceğiz. Hiç endişelenme.

“GENÇLER YABANCI ÜLKELERDE DEĞİL, KENDİ ÜLKELERİNDE ÇALIŞARAK, ÜRETİP, GÖMLEK YAPARAK UMUT KAZANMALIDIR. ALTYAPIYI SİYASİ KURUM OLUŞTURMALIDIR”

Gençlik; “Umut” dedin. Hızla buraya gelirken baktım; İlk kez oy kullanacak kaç genç var? 22 bin 294 genç ilk kez sandığa gidip oy kullanacak. Şimdi gençler; Demokrasi mi istiyorsunuz, özgürlük mü istiyorsunuz, iş ve AŞ mi istiyorsunuz? sana bir sözüm var Bütün hayallerin Kemal Bey’in hedefi olacak. Gençler yurt dışında, başka ülkelerde değil kendi ülkelerinde çalışarak, üreterek, çalışarak umutlarını kazanmalıdır. Siyasi kurumun da bunun altyapısını oluşturması gerekir.

“SÖZÜM BU FINDIK 4 DOLARIN AŞAĞISINA İNMEYECEK”

Bir pankart var, ‘Fındık umut Kılıçdaroğlu’ diyor. Bakın çay ve fındık Karadeniz Bölgesi için stratejik ürünler. Yani fındık sadece ülkemiz için değil dünya için de son derece önemli bir üründür. Bakın dünyada bu fındığı üreten bir numaralı ülkeyiz. Elin’in oğlu ürettiğimiz fındıklardan milyarlarca dolar kazanıyor. Ama bu fındığı üreten Karadenizliler kazanamıyor. Neden? ‘Her şeyi dolara bağladınız’ dedim. Köprü geçişi dolu, ne alırsınız bilmiyorum. Peki o zaman bu fındığı dolara çevirelim. Kilosu 4 dolar.’ Bunun büyük bir kısmı zaten yurtdışına ihraç ediliyor. Sonra 4 dolar kazanırsın, bu sabit fiyattır. Dolayısıyla yapımcı her yıl kazanacağını biliyor. Sözüm sözdür; Bu kuruyemişler asla 4 doların altına düşmeyecek.

“BEŞLİ GRUPLARA DOLAR ALDINIZ, NUTİKLERİ’NE GELDİĞİNİZDE ‘PARAYI NEREDEN BULACAĞIZ’ DİYORSUNUZ? ONLARIN ÜZERLERİNDEN ÇIKARIP SANA VERECEĞİM”

Ben bunu söyledim, şimdi diyecekler ki ‘Parayı nereden bulacaksınız’ diyecekler. Ben söylüyorum, Giresun Meydanı’ndan konuşuyorum. Gangs of Five için dolar buluyorsunuz ve fındıkçıya geldiğinizde ‘Parayı nereden bulacaksınız’ diyorsunuz. Onları parçalayıp sana vereceğim.

Biz sandığa gideceğiz, oy kullanmadan önce elimizi vicdanımıza koyacağız. Kul hakkını yiyene oy vermeyeceğiz. Hırsızlığa ve yolsuzluğa oy vermeyeceğiz. Kemal Bey’in sözü; Haklarını kötüye kullananları asla affetmeyeceğim. Burunlarından fitil getireceğim.

“TANRI’NIN YARATTIĞI BU DÜNYADA HUZUR İÇİNDE BİRLİKTE YAŞAMAK İSTİYORUM. BU ÜLKE YETERİNCE KAMP YAPILDI, ŞİMDİ KAMPÇILIKTAN ÇIKMASI GEREKİYOR”

Şimdi ‘hangi iftirayı atacağız’ diye sıraya girdiler. ‘Terör’ yok, böylesi yok, böylesi yok. Kalbim ne kadar açıksa, beni o kadar çok tanırsın. Terörizm bir insanlık günahıdır. Nereden gelirse gelsin teröre karşı durmayan aslında insan değildir. Teröre karşı birlikte çalışacağız. Allah’ın yarattığı bu dünyada birlikte barış içinde yaşamak istiyorum. Bu ülke yeterince kamp kurdu, artık kamptan çıkması lazım. Elin oğlu büyür ve gelişir; küçülüyoruz.

“BÜTÜN KÖY OKULLARINI AÇACAĞIZ, TÜM KÖY OKULLARINI AÇACAĞIZ. TÜM KÖY OKULLARININ ÖĞRETMENİ OLACAK. Üzülmeyin”

Senin için bir şeyim daha var. Bütün köy okullarını, bütün köy okullarını açacağız. Bütün köy okullarında öğretmen olacak. Merak etme. Aynı zamanda köylerde de ziraat mühendisleri olacak. Veteriner hekimler ve teknisyenler bire bir olacak. Maaşlarını devlet ödeyecek. Sizin için çalışacaklar.

İşsizlik bütün kötülüklerin anasıdır. Bir anne düşünün, bir baba; Boğazını kesip oğluna okutuyor. Gelir yoksa o evde huzur olmaz. Sözüm sözümdür; Her eve barış ve merhamet getireceğim.”

Kaynak: ANKA / Siyaset

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu