Haber

Çin, İlk Derin Deniz Yüzer Rüzgar Enerjisi Platformunun Kurulumuna Başladı

PEKİN, 27 Mart (Xinhua) — Çin’in ilk derin deniz yüzer rüzgar enerjisi platformu, Pazar günü Çin’in güneyindeki Guangdong eyaletindeki Zhuhai’den en güneydeki Hainan eyaletinin sularına doğru yola çıktı.

China National Offshore Oil Corporation (CNOOC) Başkan Yardımcısı Yang Yun, CNOOC Guanlan adlı platformun, 100 metreden fazla su derinliği ve 100 kilometreden fazla açık deniz menzili ile Çin’in ilk açık deniz rüzgar enerjisi projesi olduğunu söyledi.

Yang, “Platform, Çin’in sığ denizlerden derin denizlere kadar rüzgar enerjisi geliştirmesi için sağlam bir temel oluşturuyor” dedi.

CNOOC tarafından yatırımı yapılan ve inşa edilen platform, Hainan eyaletindeki Wenchang’a 136 kilometre uzaklıkta bulunan bir açık deniz petrol sahasına kurulacak.

Proje faaliyete geçtiğinde, türbin tarafından üretilen elektrik, petrol ve doğal gaz üretimi için açık deniz petrol sahası kümesinin elektrik şebekesine bağlanarak, yıllık 22 milyon elektrik üretim kapasitesi ile yaklaşık 10 milyon metreküp doğal gaz tasarrufu sağlayacak. kilovat-saat. Platform ayrıca karbondioksit emisyonlarını yılda 22.000 ton azaltacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu