Haber

Meteoroloji’den 54 şehre sarı alarm: Şiddetli sağanak ve fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yurdun çok bulutlu ve bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısı ve Giresun, Trabzon , Bayburt, Gümüşhane, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis bölgeleri. akşam saatlerinden sonra iç kesimlerde aralıklı yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, sulu kar ve kar yağışının etkili olacağı tahmin ediliyor.

Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Adana’nın kuzey ve doğusu, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Eskişehir, Ankara’nın kuzey ve batısı, Düzce, Zonguldak, Bolu, Karabük, Kırşehir, Nevşehir. Sivas ve Tokat çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz Bölgesi’nin iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Sıcaklıkların iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede düşeceği, doğu kesimlerde artarak çoğunlukla mevsim normalleri civarında, kuzeydoğu kesimlerde ise mevsim normallerinin üzerine çıkacağı iddia ediliyor.

Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Adana’nın kuzey ve doğusu, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Eskişehir, Ankara’nın kuzey ve batısı, Düzce, Zonguldak, Bolu, Karabük, Kırşehir, Nevşehir. Akşam saatlerinden sonra yer yer kuvvetli sağanak, yer yer de yoğun kar yağışı beklendiği için ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu ve kuvvetli rüzgar gibi aksiliklere, ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Sivas ve Tokat.

Rüzgarın Marmara, Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Karadeniz’in batısında kuvvetli ve fırtına şeklinde (40-90 km/sa) esmesi bekleniyor. Anadolu’da ulaşımda aksamalar, çatıların uçması ve ağaçların devrilmesi bekleniyor. Tedbirli olunması ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu. (HABER MERKEZİ)

haberozvatan.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu