Haber

YSP Hakkari Milletvekili Vezir Parlak: ‘Yöre halkının talepleri dikkate alınmadı, bu proje hayata geçirilecek’

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda düzenlenen İklim Değerlendirme Kurulu (İDK) toplantısına Muğla Çevre Platformu ile birlikte katılan Yeşil Sol Parti (YSP) Hakkari Milletvekili Vezir Parlak, “Gelmesi gereken kurum yoktu. toplantıda.sadece yazılı dilekçe ile raporları incelemeye bile gerek duymadan proje hakkında olumlu görüş bildirdiler.rapor yöre halkının talepleri doğrultusunda revize edildi.biz bu projenin gerçekleştirileceğini anlıyoruz. Halkın tepkisi ve itirazları, bu projenin hayata geçirileceğini çünkü hepimiz hükümetin rant ve kâr politikalarını biliyoruz” dedi.

YSP Hakkari Milletvekili Vezir Parlak, bugün Ankara’da düzenlenen İDK toplantısına katıldı. Görüşmenin ardından açıklama yapan Parlak, şunları söyledi:

“Bu proje 270 yat kapasiteli. 1997 yılında başlandı ve aslında bu kapasitenin 2012 yılına kadar artırılması planlanıyordu. Proje yüzde 30’lar seviyesine getirildi. Bu kapasitenin 436 yata çıkarılması hedefleniyor. Yerel halkın da bu konuda kaygıları var, ekosistemleri hayatlarını olumsuz etkiliyor, “Bu konuyla ilgilenen kurumların korkularını gideren bir yaklaşımı maalesef göremedik. Toplantıya gelmesi gereken kurumlardan hiçbiri hazır bulunmadı. Raporları bile incelemeden sadece yazılı dilekçelerle bu proje hakkındaki olumlu görüşlerini dile getirdiler. Rapor, yöre halkının talepleri doğrultusunda yeniden revize edildi. Buradan, bu projenin gerçekleştirileceğini anlıyoruz. Halkın yansımasına rağmen, halkın itirazlarına rağmen bu proje hayata geçirilecektir çünkü hükümetin rant ve kâr politikalarını hepimiz biliyoruz. 2023 yılında Turizm Bakanlığının amaçlarından biri de yat turizmini büyütmek ve bundan kazanç sağlamaktır. Yerel halkın geleceği ve yaşamı. Tehlikeye atılamaz. Bunun sadece maddi kazanç için yapılamayacağını da belirtiyoruz.”

golova-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu