Haber

Sivas’ta lise öğrencileri okul atölyesinde ekmek üretimine başladı

Sivas’ta Karşıyaka Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde kurulan atölyede öğrenciler tarafından ekmek üretimine başlandı.

İl Ulusal Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya nazaran, yiyecek-içecek hizmetleri alanı öğretmen ve öğrencilerince bir müddettir altyapısı oluşturulan fırında, ekmek üretimi gerçekleştirildi.

Şube Müdürü Özkan Çamcı, Okul Müdürü Cemal Kolcu, Müdür Yarımcısı ve Yiyecek-İçecek Hizmetleri Alan Öğretmeni İbrahim Kaya, Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Ergüven Aslan’ı ziyaret ederek üretimi yapılan ilk ekmeğin tanıtımını gerçekleştirdi.

Hiçbir katkı maddesi kullanılmadan, doğal yöntemlerle üretimi gerçekleştirilen ekmeğin tadına bakan Aslan, görev alan öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.

Aslan, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in talimatları doğrultusunda 81 vilayette belirlenen mesleksel ve teknik ortaöğretim kurumları yiyecek-içecek hizmetleri alanı mutfak uygulama atölyelerine entegre fırın sistemi heyetimi için çalışma yürütüldüğünü belirtti.

Bu kapsamda Sivas Karşıyaka Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde başlatılan çalışmaların tamamlandığını aktaran Aslan, atölyede üretim etabına geçildiğini ve birinci ekmek üretiminin muvaffakiyetle gerçekleştirildiğini tabir etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu