Haber

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı Sırbistan’ın Novi Pazar kentinde kutlandı

NOVI Türkiye’nin Novi Pazar Başkonsolosluğu, Cumhuriyetin 100’üncü yılı dolayısıyla resepsiyon düzenledi.

Türkiye’nin Novi Pazar Sancak’taki Başkonsolosluğu tarafından bir otelde düzenlenen resepsiyona, Novi Pazar Belediye Başkanı Nihat Bisevac, Tutin Belediye Başkanı Salih Sıcak, Bosna Ulusal Konseyi (BNV) Başkanı Misala Pramenkoviç’in yanı sıra bölgede yaşayan Müslümanların temsilcileri katıldı. Müslümanların çoğunlukta yaşadığı bölge. , elçilik personeli ve çok sayıda davetli katıldı.

İstiklal Marşı ve Sırbistan İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan resepsiyonda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bildirisi okundu.

Novi Pazar Başkonsolosu Osman Peşmen ise Türkiye’nin çağdaş bir devlet olduğunu, Cumhuriyetin 100’üncü yılını gurur ve sevinçle kutladıklarını söyledi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bağımsızlıklarını kazandıklarını belirten Peşmen, Türkiye’nin eğitimli nüfusu, savunma sanayisi ve gelişen ekonomisiyle güçlü bir devlet haline geldiğini kaydetti.

Başkonsolos Peşmen, Türkiye’yi her alanda ileri taşımak için çalışmaya devam edeceklerini belirterek, vatanı için şehit düşenleri saygıyla andığını söyledi.

Programda konuklara özel olarak hazırlanan Türk yemekleri ikram edildi.

dereli-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu