Haber

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Mersin’de düzenlenecek mitingin tarihini açıkladı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, partisinin 31 Mart yerel seçimleri için ilk mitinginin 28 Ocak’ta Mersin’de yapılacağını duyurdu.

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu yana büyük zorluklardan geçtiğini, milletin önemli sınavlarla sınandığını belirtti.

Semih Yalçın, toplumsal çalkantılara, askeri darbelere, vesayet rejimi kurma çabalarına, Türkiye’yi Batı’nın uydusu tutma çabalarına ve şiddetli bölücü hareketlere rağmen devletin bağımsızlığını ve milletin bütünlüğünü korumayı bildiğini belirtti. ülkenin kuruluş yıllarından sonra.

Aziz milletin, büyük geçmişinden, binlerce yıllık tarihi birikiminden, temel yönetim ve insanlık anlayışından beslediği tecrübesini toplumsal hayata yansıtarak devleti ayakta tuttuğunu belirten Yalçın, “Türk milleti her türlü zorluğun üstesinden gelmiştir. Varlığını hedef alan iç ve dış tehditlere sarsılmaz bir kararlılık ve yılmaz bir direnişle karşı koyarız.” “Milletimizin gösterdiği bu yüksek direniş ve varoluş refleksi her zaman ilham kaynağımız oldu, yolumuzu aydınlattı.” Bu kelimeyi kullandı.

“Bölücü tehdit azalmadı, tam tersine şiddetini artırdı.”

Bölgede oynanan yeni oyunlar ve vekalet savaşlarıyla ülke topraklarına yönelik kirli planların yeniden hayata geçirilmeye çalışıldığını vurgulayan Yalçın, şöyle konuştu:

“Bölücü tehdit azalmadı, tam tersine şiddetini artırdı. Düşman pusuda, içerideki işbirlikçileri ise fitne peşinde, kumpas peşinde. Ancak birlik ve bütünlüğümüzü koruma kararlılığı ve kararlılığı da ortada. Cumhuriyetimizi yaşatmak için Milli Mücadele döneminde olduğu gibi büyük ve kararlı bir şekilde toplumsal vicdanda yaşamaya devam eden MHP, bu bilinci sonsuza kadar yaşatma anlayışıyla siyasi faaliyetlerini sürdürmektedir. Türkiye’nin bekasına yönelik bölücü tehdide karşı uluslararası hukuka dayalı meşru askeri operasyonlarını bile sorgulamaktan gaflet içinde olmak ve bu uğurda feda ettiğimiz şehitlerimizi siyasi malzeme olarak kullanmaya cesaret etmek, milletimizin yanında kararlılıkla durmak görevimizdir. “

Misak-ı Milli’nin uygulanmasına ilişkin kararın 23 Nisan 1920’de Ankara’da toplanan Birinci Meclis’te alındığını belirten Yalçın, Misak-ı Milli kararlarına sadakatin Türkiye’de siyasetle uğraşan herkes ve her siyasi parti için bir görev olduğunu vurguladı.

“Millet Bizim, Türkiye Bizim”

Misak-ı Milli’ye bağlılığın bir şeref borcu olduğunu belirten Yalçın, “Bu gerçeğe dayanarak, Cumhur İttifakını oluşturan siyasi unsurların Misak-ı Milli’nin bugünkü versiyonu olduğu söylenebilir.” değerlendirmesini yaptı.

Semih Yalçın şunları söyledi:

“Partimizin mitinglerimizde kullanacağımız seçim sloganlarından biri de aynı anlayış doğrultusunda ‘Millet Bizim, Türkiye Hepimiz’ olarak belirlendi. MHP’nin hazırlık aşamasındaki açık hava toplantılarının ilki 31 Mart 2024 yerel seçimleri için 28 Ocak’ta Mersin’de yapılacak ve milli söz birliğimiz sağlanacaktır.” “Bir kez daha dünyaya duyurulacaktır. Cumhur İttifakı anlayışıyla bu güzide ilimizde ‘Mersin Bizim, Türkiye Hepimiz’ diyeceğiz. Partimizin ikinci açık hava toplantısı ‘Manisa Bizim, Türkiye Hepimiziz’ temasıyla 4 Şubat’ta Manisa’da gerçekleştirilecek.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu