Haber

Geminbeli Tüneli ne zaman tamamlanacak? Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşındı

ANKARA (İGFA) –CHP Sivas Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Ulaş Karasu, Sivas’ta bir türlü tamamlanamayan Geminbeli Tüneli’nin akıbetini TBMM gündemine taşıdı.

Aynı zamanda CHP’nin TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu üyesi olan Sivas Milletvekili Karasu, “Bakanlar gitti, yıllar geçti ama Geminbeli Tüneli bitmedi” diyerek meclise önerge sundu. TBMM Başkanlığı’na sorulan soruyu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun yanıtlaması istendi. Kendisine takdim etti.

Geminbeli Tüneli’nin inşaatına 2013 yılında başlandığını hatırlatan Milletvekili Karasu, Karadeniz Bölgesi’ni Sivas üzerinden Akdeniz’e bağlayacak tüneldeki çalışmaların aradan geçen yıllara rağmen tamamlanamayacağını belirterek, “Tünelle ilgili olarak toplam 8 bin 600 metre çift tüpten oluşan 27. Yasama Dönemi 2016 yılında tekrar soru önergesi sunduğunu belirtti. 9 Nisan 2016 tarihli yazışmada Karasu, “Yıldırım o dönemde tünelin 2018 yılında tamamlanacağını açıklamıştı. Dönemin Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın 6 Ağustos 2019 tarihli soru önergeme verdiği yanıtta, İşin resmi olarak tamamlanma tarihi olarak 2021 sonu gösterildi. Bu tarihlerin üzerinden yıllar geçti, bakanlar gitti, yıllar geçti ama Geminbeli Tüneli tamamlanmadı. Verilen sözler yerine getirilemedi.” dedi.

SİVAS’A VERDİĞİ SÖZLERİ TUTUN

Milletvekili Karasu, kaynak yetersizliği nedeniyle tünelin tamamlanması için artık 2024 yılının belirtildiğini belirterek, üzerinden yıllar geçmesine rağmen tünelin tamamlanmamasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Özellikle kış aylarında bu bölgede sürücülerin büyük sıkıntı yaşadığını hatırlatan Karasu, “Bu tünel tamamlandığında hem ulaşım süresini kısaltacak hem de özellikle sürücülerin can ve mal güvenliği açısından önemli bir sorunu çözmüş olacağız. kış döneminde.”

Karasu, Sivas ve ilçelerindeki kamu yatırımlarının tamamlanmasını sabırsızlıkla beklediğini, gecikmelere artık tahammüllerinin kalmadığını belirterek, Bakan Uraloğlu’ndan şu soruları yanıtlamasını istedi:

Bu arada Milletvekili Karasu da teklifinde Sivas’ın en önemli kavşaklarından biri olan Numune Hastane kavşağını gündeme getirdi.

Karasu, Bakan’a, “Numune Hastanesi Farklı Seviye Kavşak çalışmasında teklifin cevaplandığı tarih itibarıyla gelinen aşama nedir?” diye sordu. Kavşak ne zaman hizmete girecek? diye sordu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu