Ekonomi

Denizbank, Selçuk İnan, Emre Çolak, Emrah Çolak ve Mert Çetin Hakkında Suç duyurusu

Denizbank, Selçuk İnan, Emre Çolak, Emrah Çolak ve Mert Çetin hakkında tefecilik, nitelikli dolandırıcılık ve vergi kaçakçılığı suçlarından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Denizbank Levent Şube Müdürü Seçil Erzan, ortada sporAralarında dünyaca ünlü isimler Emre Belözoğlu, Arda Turan, Selçuk İnan, Fernando Muslera, Buse Terim Bahçekapılı ve eşi Volkan Bahçekapılı’nın da bulunduğu 18 mağdurun dolandırıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturma geçtiğimiz hafta tamamlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Organize Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan 62 sayfalık iddianamede, bankacı Seçil Erzan için “nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik” suçundan 216 yıl, 65 yıla kadar hapis cezası istendi. 3’ü tutuklu 6 kişiye yıl hapis cezası verildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 19 Ekim’de Banka ve dokuz Yönetim Kurulu Üyesi hakkında takipsizlik kararı vermişti.

Kararın ardından Denizbank, Selçuk İnan, Emre Çolak, Emrah Çolak ve Mert Çetin hakkında tefecilik, nitelikli dolandırıcılık, vergi kaçakçılığı ve Banka itibarına zarar verdiği iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda, söz konusu kişilerin, tefecilik hatalarında dahi rastlamak zor olan ABD Doları cinsinden yıllık yüzde 2 bine varan fahiş faiz beklentisiyle bir piramit şeması oluşturdukları belirtildi. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu