Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yargı Krizi Sonrası Yeni Anayasa Çağrısında Bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay’ın Anayasa Mahkemesi kararını tanımamasının ardından başlayan yüksek yargı krizinde Yargıtay kararını doğru bulduğunu açıkladı. Erdoğan krizin nedeni olarak mevcut anayasanın yetersizliğini gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurulu’nun Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlediği programda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan; “Yargının iki kurumu arasındaki yetki tartışmasının çözüm yeri anayasa ve kanunlardır. Ancak mevcut anayasamız ve yasalarımız bu konuda yetersizdir.” İfadelerini kullandı.

Yeni anayasa davetini ısrarla gündemde tutmayacaklarını belirten Cumhurbaşkanı, şunları söyledi; “Yeni anayasa meselesinin ısrarla gündemde tutulmasının günlük bir siyasi söylem değil, hayati bir mesele olduğu bu vesileyle belki daha iyi anlaşılacaktır. Bu konuyla ilgili yeni anayasa çalışmalarının bir an önce başlatılmasını diliyorum” dedi. söz konusu.

Yargıtay ile Anayasa Mahkemesi arasındaki krizi en kısa sürede çözeceklerini belirten Erdoğan, şunları söyledi; Böyle bir tartışmanın yeniden yaşanmaması için gerekirse anayasa ve yasal değişiklikler de dahil her türlü yöntemi kullanırız.” söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu