Haber

Atatürk’ün ölüm yıldönümü törenlerle anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 85. yıl dönümünde Adana’nın Kozan ve Aladağ ilçelerinde düzenlenen törenlerle anıldı.

Kozan ilçesinde, Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasının ardından saat 09.05’te sirenlerin çalınmasıyla saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı söylendi.

Kozan Belediye Sineması’nda düzenlenen etkinlikte İsmet İnönü Ortaokulu öğrencileri şiirler okudu, öğretmenler ise türküler söyledi.

Program sonunda ilçe genelinde düzenlenen fotoğraf, şiir ve kompozisyon yarışmalarında başarılı olan öğrencilere ödülleri verildi.

Aladağ ilçesi Atatürk Parkı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından Aladağ İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonu’nda etkinlik düzenlendi.

Öğrencilerin şiir okuduğu etkinlikte Atatürk’ün hayatından kesitlerin yer aldığı video gösterimi yapıldı.

Çukurova Üniversitesi’nde (ÇÜ) düzenlenen törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi.

Çukurova Oyunculuk Bölümü öğrencilerinin “Geçen Yıl 1938” adlı tiyatro gösterisini sunduğu etkinlikte Atatürk’ün en sevdiği müzikler seslendirildi.

Törene Vali Yavuz Selim Köşger, 6’ncı Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özeren, Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel ve öğrenciler katıldı.

iyiderehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu