Ekonomi

Bridgewater, 5 milyar dolarlık IDA kredi girişiminde Global Citizen’a yardımcı oluyor

Bridgewater Associates, ekonomik kalkınmayı desteklemeyi amaçlayan yeni bir işbirliğinde, Dünya Bankası’nın yaklaşık 5 milyar dolar sağlama çabalarını kolaylaştırmak için savunuculuk grubu Global Citizen ile bir araya geldi. Bu fonların Dünya Bankası’nın Uluslararası Kalkınma Ajansı (IDA) fonu aracılığıyla gelişmekte olan ülkelere kredi sağlaması amaçlanıyor.

Serbest fon endüstrisinde 112.5 milyar dolarlık varlığıyla önemli bir oyuncu olan Bridgewater, makroekonomik araştırmalar sağlayarak katkıda bulunacak. Bu araştırma, dünya çapındaki hükümetlere IDA fonuna potansiyel katkılar konusunda eğitimli kararlar vermelerinde yardımcı olmak üzere tasarlanmıştır.

Bridgewater CEO’su Nir Bar Dea, araştırmanın öncelikle Afrika’ya odaklanacağını belirtti. Bu odaklanma, geçmişte birçok ülkenin IDA fonundan yararlandığı kıtadaki demografik değişikliklerden kaynaklanmaktadır.

Bridgewater’ın analizi, Sahra-altı Afrika bölgesinin önümüzdeki on yıllarda küresel çalışma çağındaki nüfusun dörtte birini temsil etmesinin ve yaklaşık on yıl içinde Çin’in çalışma çağındaki nüfusunu geçmesinin beklendiğini gösteriyor.

Bar Dea, elektrik erişimi ve sağlık hizmetleri gibi kritik alanlarda stratejik kamu sektörü yatırımlarının önemli ölçüde artırılmasının aciliyetini vurguladı. Bu yaklaşım, Bridgewater’ın yatırım kararlarını bilgilendirmek için tarihsel olarak ekonomik araştırmalardan yararlanan daha geniş stratejisinin bir parçasıdır. Yaklaşık yarım asırlık bir deneyime sahip olan Bridgewater’ın performansı, LCH Investments tarafından en kârlı dördüncü fon olarak sıralanmasını sağlamıştır.

Bar Dea, Bridgewater’ın Afrika varlıklarına yaptığı yatırımların oranını açıklamasa da ortaklığın amacı açık: Global Citizen’ın savunuculuk çabalarını geliştirmek için Bridgewater’ın araştırma uzmanlığından yararlanmak.

Global Citizen’ın kurucu ortağı ve CEO’su Hugh Evans, araştırmayı örgütün 12 milyon üyesi ve G20 ülkeleri arasında farkındalık yaratmak için kullanmayı planlıyor. Bu ülkeler IDA fonunun kilit bağışçılarıdır ve destekleri Dünya Bankası’nın kaynak yaratma hedefleri için hayati önem taşımaktadır.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu