Teknoloji

“Bir Adamı Gözlerinden Tanırım!” diyenler bir araya gelsin: “Sanpaku” Gözlü İnsanların Psikopat Olma Olasılığı Daha Yüksek!

Aslında psikopat insanlara baktığımızda Gözlerindeki tehlikeyi ve insanlık dışılığı hissetmemek mümkün değil.Bireyin gözlerindeki beyaz kısımların alışılmadık şekilde öne çıkmasıyla tanımlanan sanpaku göz yapısı ile ilgili psikopatoloji literatüründe bir araştırma yapıldı ve bakın sonuçlar ne oldu.

Ancak şimdiden uyaralım: Karşılaştığınız her insanın gözlerinin içine bakmayın. “Bakalım o bir psikopat mı?!”Onlara bu sefer deli olduğunuzu düşünebilirler der gibi bakmayın.

Eski bir Japon yüz okuma geleneğine göre gözlerimizin beyazlarının görünen kısmı, içsel istikrarımız ve gelecekteki çabalarımız hakkında ilginç ipuçları sağlayabilir.

Genellikle gözde sklera İris olarak bilinen beyaz kısım, irisimizin her iki yanında da görülür; Ancak bazı kişilerde bu beyazlık üst ve alt kısımlarda da görülür. İrisin altındaki beyazlığa “yin sanpaku”, üstündeki beyazlığa ise “yin sanpaku” denir. “yang sanpaku”Söylendi.

Yin sanpaku, Klasik Japon yüz okuyucularına göre kişinin fizyolojik çalkantılarla boğuştuğu veya çok düşkün olduğu bir döneme işaret eder. İrisin altındaki beyazlığın da duygusal zorluklara işaret ettiği düşünülmektedir.

Bu farklı göz tiplerinin ünlü isimlerle ilişkilendirilmesinin tesadüf olup olmadığı merak ediliyor. Bu göze sahip isimler arasında Marilyn Monroe, JFK ve Prenses Diana var.

Ancak bu eski klasik inanışları bir kenara bırakıp bilimsel olarak yaklaşırsak bu durum genetikten sağlık sorunlarına kadar çeşitli koşullara bağlı olabilir.

Bu nedenle ayna karşısına geçip gözlerinizin beyazlığını hesaplamadan önce özel nedenleri göz önünde bulundurmayı unutmayın. Geleneksel olarak yang sanpaku olarak adlandırılan göz yapısı, Kişinin iç mizacını ve duygularını kontrol etmede zorlukgösterebilecek bir özelliktir.

Bu inanışa göre iristeki beyazlığın ortaya çıkması saldırgan veya şiddet yanlısı bir kişilikle ilişkilidir. Bu mistik bakış açısına rağmen bugün bile bazı çağdaş bilgiler bu tür folklorun varlığını göstermektedir. doğruluk ölçüsüSana sahip olabileceğini düşündürüyor.

Aslında gözün üstündeki beyaz kısım, yani “sanpaku”,Psikopatiyle alakalı olabilir mi?

Charles Manson’un 1969 yılında Life Dergisi’nin kapağında yer alan fotoğrafı sanpaku’nun en önemli örneği olarak öne çıkıyor.

Beden dili uzmanı ve emekli FBI ajanı Joe Navarrogözlerin insanların duygusal durumlarını ifade etmede önemli bir rol oynadığını belirtiyor.

Navarro’nun araştırması; halklar, gözlerini kullanarakKarşınızdaki kişinin şefkat, cömertlik, yeterlilik gibi özelliklerini hızlı bir şekilde değerlendirebildiğinizi gösterir.

Dolayısıyla gözlerdeki kelimelerin kişinin iç dünyasını anlamada güçlü bir araç olduğunu söylemek mümkündür. Kuyu Geleneksel bakış açısı her zaman kötü ya da yanlış değildir!

Parlayan (1980)

“Sürüngen görünümü” ya da “sürüngen kayıtsızlığı” olarak adlandırılan soğuk ve sinir bozucu bir bakış psikopatik eğilimlere işaret edebilir. Ancak elbette gerçek bir psikopatın kimliğini tespit etmek o kadar kolay değildir ve bu özellikler herkes için geçerli değildir.

Jack Nicholson “Parlayan” filmindeAbartılı bir sanpaku görünümüne benzeyen bir psikopatla karşılaşmak, yarın uzaylıların Dünya’ya inmesi kadar muhtemel ancak maalesef daha gerçekçi bir senaryo.

Bir komplo teorisine göre sanpaku gözlü bireylerin suikasta kurban gitme olasılığı çok yüksektir.

Örneğin bu isimlerden birkaçını ele alalım. 1997 yılında bir kaza sonucu hayatını kaybeden Prenses Diana, ölümü şüpheli olan ve bir çağda yaşadığına dair argümanlarıyla gündemi sarsan Michael Jackson ve suikasta kurban giden John. F. Kennedy ve henüz kariyerinin zirvesinde olan ama bakışlarıyla tüm dikkatleri üzerine çeken adam. Billie Eilish

Bu sadece bir teori mi yoksa gerçek mi? İnsan gözleriyle kendini ele verir mi? Bunu bilmek zor. Ancak psikolojinin de ilgilendiği bir konu olduğundan dikkate alınmasında fayda var gibi görünüyor.

Kaynaklar: Vision Center, Discover Magazine, Tsingapur

Gözlerle ilgili diğer içeriğimiz:

eyyubiyeajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu