Haber

Bingöl’de polis kapı kapı vatandaşları bilinçlendiriyor

Bingöl Yeni TV / BINGOL (IGFA) –Karlıova İlçe Emniyet Müdürlüğü, son dönemde sosyal medya platformlarında artan dolandırıcılık vakaları hakkında vatandaşları bilgilendirmek için harekete geçti.

Karlıova’da kolluk kuvvetleri, son günlerde çok sayıda medya programı ve telefon görüşmesi yoluyla dolandırıcılığa maruz kalan vatandaşlara yönelik proaktif bir yaklaşım başlattı.

Komiser Yasin Köneç ve Karlıova Emniyet Müdürlüğü polisleri, güvenli internet kullanımı konusunda rehberlik sağlamayı amaçlayan kampanya başlattı.

Vatandaşlar ve yetkililer, son dönemde sosyal medyada dikkat çeken alışveriş dolandırıcılığı girişimleri konusunda ilçe merkezini dolaşarak vatandaşları bizzat bilgilendirdi ve konuyla ilgili broşürler dağıtarak, PTT, banka kuyruklarında bekleyen vatandaşların yanı sıra kafelerde oturan vatandaşları da uyardı. ve ATM’ler.

Vatandaşların, bilinmeyen kişi veya hesaplardan bankacılık şifresi, kişisel kimlik bilgisi veya tek seferlik işlem kodu talep eden kimseye güvenmemesi gerektiğini vurguladılar. Yetkililer, operasyonlar için savcı, polis veya askeri personelin vatandaşlardan yardım veya para talep etmediğini vurguladı. Vatandaşlardan bu tür talepleri dikkate almamalarını ve bu tür olayları derhal şikayette bulunarak bildirmelerini istediler.

haber-lacin.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu