Teknoloji

Yanlışlıkla uçak modunu açan 85 yaşındaki kadın nasıl 21.500 dolar tasarruf etti?

Slovakya’da 85 yaşında kadın , kendisini torunu olarak tanıtan bir dolandırıcıdan davet aldıktan sonra tuhaf ve şanslı bir olay yaşadı. Yaşlı bayan, arayanın gerçekten de torunu olduğuna inanıyordu ve bu, genellikle kurban için büyük bir mali kayıpla sonuçlanan dolandırıcılığın başlangıç ​​noktasıydı. Ancak Slovak yetkililere göre hikaye bu kez beklenmedik bir şekilde mutlu sonla bitti.

Sahte torun, henüz belirlenemeyen bir mazeret göstererek hanımdan kendisine para vermesini istedi. Kurbana parayı bankadan çekmesi ve doğum için torunuyla Banská Bystrica kasabasındaki hastanenin yakınında buluşması söylendi.

85 yaşındaki kadının banka hesabından 21.500 doları çektikten sonra hastaneye geldi . Ancak şans eseri kazara telefonunu kaybetti. uçak modundaydıve sahte torununu geri arayamadığını fark etti.

Bu sorunun çözümü için bir güvenlik görevlisinden kendisine yardım etmesini istedi. Ancak görevli eski cep telefonunda bu özelliği devre dışı bırakamadı. Yardım etmeye çalışırken yaşlı kadına torununu araması için kendi cep telefonunu uzattı.

  • Uçak Modu Tam Olarak Nedir? Faydası nedir?

Tahmin edebileceğiniz gibi, gerçek torunun büyükannesinin neden bahsettiği hakkında hiçbir fikri yoktu ve gerçekte ne olduğunu hemen anladı. Büyükanne gözetim altında bankaya götürüldü ve parayı banka hesabına geri yatırdı.

Telefonla yapılan bu tür dolandırıcılık son zamanlarda çok popüler ve tehlikeli hale geldi. Özellikle yaşlıların birikimlerini hedef alan bu dolandırıcılıkta maddi zarar çok ciddi boyutlara ulaşabiliyor.

Aslında bu dolandırıcılığın kurbanı olmamak, gerçek akrabayı kolayca geri aramakla kolaylıkla sağlanabilir. Ancak çoğu zaman dolandırıcıların hedefi, genç akrabalarını korumak ve onlara yardım etmek için tedbirli davranan yaşlı nesil oluyor. Verdikleri zarar gerçekten büyük olduğundan dolandırıcıların çok az sayıda insanı kandırması yeterlidir. Neyse ki bu sefer niyetleri çok geç olmadan tuzaktan kurtulmayı başardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu