Sağlık

Onun buna alerjisi var! Oto-alerji nedir?

Avustralya’da yaşayan 11 yaşındaki Summah Williams, kendi vücut sıvılarına karşı geliştirdiği alerji nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Kızın gözyaşları ve teri cildinde ağrı ve tahrişe neden oldu. 2022 yılının sonlarında başlayan hastalık ilk başta dikkate alınmadı ancak belirtilerin artması üzerine acil müdahale gerekti.

EGZAMA TEŞHİSİNİ KONUYOR!

Summah’ın annesi, kızının normalde sağlıklı bir çocuk olduğunu ancak sıcaktan titrediğini ve sürekli kaşındığını fark etti. Hastaneye gittiklerinde kızları stafilokok enfeksiyonu geçiriyordu ve antibiyotik kullandığı için derisi dökülüyordu. Egzama tanısı konulan Summah’ta, kendi gözyaşı ve terinin bu egzamayı tetiklediği bir tür alerji gelişmişti.

ŞİMDİ TAM BİR TEDAVİSİ YOK!

Avustralya Egzama Derneği, egzamanın çocukların yüzde 30’unu, yetişkinlerin ise yüzde 10’unu etkileyen bir durum olduğunu belirtiyor. Ancak egzama, sedef hastalığı ve dermatit günümüzde tamamen tedavi edilemeyen hastalıklar olduğundan semptomların kontrol altında tutulması önemlidir.

Bu kapalı “otoalerji” sürecinin anemi, böbrek ve tiroid hastalıklarında da etkili olabileceği açıklandı. Vücudun normal kendini tanıma sistemlerinin bozulması, otoimmün hastalıklara ve vücutta çeşitli ağrılı süreçlere yol açabilir.

gemerek-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu