Haber

Öğrenirken üretiyorlar, profesyonel oluyorlar

– Öğrenirken üretirler, profesyonelleşirler

Konya’da Halk Eğitim Merkezi’nde eğitim gören kursiyerler, öğrenirken üretiyor ve aile bütçesine katkı sağlıyor.

KONYA – Konya’da Meram Halk Eğitim Merkezi’nde açılan ayakkabıcılık ve giyim kursuna katılan kursiyerler hem meslek öğreniyor, hem ev ekonomisine katkıda bulunuyor hem de yaptıkları üretimden para kazanarak iş imkanı buluyor.

Konya Meram Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde kurulan Ayakkabı ve Saraciye Teknolojisi ile Giyim Üretim Teknolojisi Atölyesinde eğitim, öğretim ve üretim faaliyetleri devam ediyor. Ayakkabı ve giyim atölyesinden Gençlik ve Spor Sağlık Bakanlığı, diğer bakanlıklar ve kamu kurum ve kuruluşlarına toplam 76 bin çift ayakkabı ve 56 bin kadro eşofman siparişi verildi. Kurslara katılan vatandaşlar tarafından 23 bin çift ayakkabı ve 35 bin grup eşofman üretilirken, bu eserler Türkiye’nin 81 iline dağıtılıyor. Kursiyerler, kurulan atölyelerde bir yandan Ayakkabı ve Saraciye Teknolojisi ve Konfeksiyon Üretim Teknolojisi konularında eğitim alırken, diğer yandan ürettikleri üretim karşılığında fiyat alarak konut ekonomisine katkıda bulunuyorlar. Ayrıca kurslarda aldıkları eğitimlerin ardından sertifika alan kursiyerler de iş imkanı bulabilmektedir.

“180 kursiyerimiz hem üretiyor hem de eğitim alıyor”

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, atölyelerde çok hummalı bir çalışma olduğunu belirterek, “Gurur duyduğumuz bir çalışma. 180 kursiyerimiz hem üretiyor hem eğitim alıyor. Burada ayakkabı ve konfeksiyon atölyesi kurduk. .Ayakkabı imalatı ve giyim üzerine eğitimler alıyor, belge ve sertifikalar alıyor.Milli Eğitim Bakanlığımıza ve Gençlik ve Spor Bakanlığımıza eşofman ve ayakkabı üretiyoruz.Ayrıca çok iş ürettik.Burada büyük bir emek var. Meram Halk Eğitim Merkezimiz 2022 yılında da 1.750 kurs açtı. Yaklaşık 60 bin vatandaşımıza kurs verdik” dedi.

“Kursiyerlerimiz öğrendikleri mesleklerden sonra sektörde iş imkanı buluyor”

Meram Halk Eğitim Merkezi Müdürü Recai Şentürk, 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında bin 750 kursun açıldığını belirterek, “Bu kurslardan bugüne kadar 60 bin kursiyer yararlandı. Bu Meram ilçemizin nüfusunun yüzde 17’sine denk geliyor. Çok talep gören kurslarımız Konfeksiyon Üretim Teknolojisi Alanı başta olmak üzere Ayakkabı ve Saraciye Teknolojisi alanındadır.Ayakkabı ve Saraciye Teknolojisi alanında toplam 24 alanımız bulunmaktadır.Eğitim alan kursiyerlerimiz bu alanlarda kazandıkları ve öğrendikleri iş ve süreçleri tamamlayarak sektörde istihdam imkanı bulmaktadırlar.Atölyemiz kurumumuzun en büyük atölyelerinden biridir. Saraçlık Teknolojisi.Kamu kurum ve kuruluşlarımızın ihtiyacı olan yaklaşık 76 bin çift ayakkabı bu atölyede üretilmiştir.Giysi Üretim Teknolojisi Alanında o atölyemizde günlük 600 kadro eşofman üretilmektedir. Günlük eşofman takımı üretim kapasitemiz 1.500 adet civarındadır. Atölyelerimizde günde yaklaşık 500 çift ayakkabı üretiliyor” dedi.

“Eğitmek, öğretmek ve aynı zamanda üretmek en temel amacımız”

Recai Şentürk, toplam 75 alanda 3 bin 880 modül halinde kurs faaliyetlerinin devam ettiğini belirterek, “Meram Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak 75 alanın büyük bölümünde kurs faaliyetleri yürütüyoruz. kamu kurum ve kuruluşlarına bağlı birçok binamız derslik olarak eğitim öğretim faaliyetlerinin oldukça başarılı olduğunu düşünüyoruz bunun göstergesi olarak her geçen gün kendi bünyemizde faaliyet gösteren kurslarımıza yoğun bir talep ile karşılaşmaktayız. amaç aynı zamanda yetiştirmek, öğretmek ve üretmek. İnşallah yetiştiren, öğreten ve üreten bir kurum olarak hayatımıza devam ederiz.” Kullanılmış.

Hem öğrenirler hem de profesyonel olurlar.

Ayakkabıcılık kursiyerlerinden Sümeyye Dedecik, Meram Halk Eğitim Merkezi’nin kurslarına katıldığını belirterek, “Böylece hem öğreniyorum hem de meslek sahibi oluyorum. Daha sonra iş imkanım da oluyor. İnanıyorum.” Aldığım kurstan sonra iş imkanının artacağını düşünüyorum. Bu konuda özel hocalarımız çok yardımcı oluyor” dedi.

Eşofman imalat kursiyerlerinden Mine Güç, “4 ay önce dikiş öğrenmeye geldim. Gelip zanaat öğrendim. Hocama teşekkür ederim bize bu mesleği o öğretti. Çalışıyoruz arkadaşlarla çalışıyoruz, beraber çalışıyoruz” dedi. Burada aile gibiyiz. Çok güzel şeyler başarıyoruz. Gelen işleri dikiyoruz. Para kazanıyoruz, “Aile bütçemize katkı sağlıyoruz. Çok mutluyuz. Her şeyi eskisi gibi yapabildikten sonra gelecekte kendi atölyemi kurmak istiyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu