Haber

Kuraklığın ve yağış azlığının da etkisiyle Yazır Barajı’nın su seviyesi düştü.

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde tarımda su ihtiyacını karşılamak için kullanılan Yazır Barajı’nda su seviyesi, kuraklık ve sıcaklığın mevsim normallerinin üzerine düşmesi nedeniyle düştü.

Kuraklık nedeniyle barajda bazı yerlerde toprakta çatlaklar oluştu.

Süleymanpaşa Ziraat Odası Başkanı İmdat Hürmet, gazetecilere yaptığı açıklamada, ülke genelinde yağışlarda azalma ve sıcaklıklarda artış olduğunu söyledi.

Ocak sonu yaklaşmasına rağmen şu anda kar yağmadığını vurgulayan Hürmet, “2022 yılını kurak bir yıl olarak yaşadık. 2023 yılına girdikten sonra beklenen yağışlar olmadı. Şu anda buğdayda bir sıkıntı yok. Belli bir miktarda yağış aldık ama derelerde su yok.Barajlar malumunuz.Çiftçinin beklentisi en az kar yağışı’ dedi.

Saygı, kentteki diğer barajlar ve bazı göletlerin su seviyelerinin de düştüğünü belirtti.

Yağışların nisan ve mayıs aylarında daha da önem kazanacağına işaret eden Hürmet, “Gerçekten eşi benzeri olmayan bir yılda yaşıyoruz. 50 yıldır böyle bir kuraklık yaşamamıştık. Trakya’da olduğu gibi Türkiye’de de yağışlar eskisi gibi değildi. Beklenildiği gibi. Hava durumu raporları önümüzdeki günlerde yağmurlu gösteriyor. Rahatlayacak.” dedi.

haber-yazihan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu