Yaşam

İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı’nın Uzaydaki İlk Sözleri: “Gelecek Gökyüzünde”

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, “Dün geceki başarılı lansmanla, Uzaya çıkan ilk Türk vatandaşı Fırlatma başarılı olsa da Gezeravcı’nın Uluslararası Uzay İstasyonu’na ulaşması için hâlâ yaklaşık bir günlük yolculuk gerekiyor. Elbette temennimiz Gezeravcı’nın sağ salim UUİ’ye ulaşması, bilimsel çalışmalarını orada tamamlayıp evine dönmesi.

Son zamanlarda Gezeravcı’nın uzaya çıktığında söyleyeceği ilk sözler bile gündem olmaya başladı. Sosyal medyada pek çok kişi Gezeravcı’nın uzaydaki ilk sözünün kendisi olduğunu varsaymaya çalıştı. Ay’a ayak basan ilk insan olan Neil Armstrong’un ilk cümlesini hepimizin ezbere bildiğini düşünürsek, Sembolik de olsa bir anlamı varKonuşabiliriz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün dahiyane sözleri: Gelecek göklerdedir

Alper Gezeravcı’nın uzaydaki ilk sözleri milyonlarca Türk vatandaşının gözünü yaşartacak ve gelecek nesillere hoş bir anı olarak kalacak. hedef ve hatırlatma Bunun olması muhtemeldi. ” Türkiye’nin ilk insanlı uzay görevi için ilk Türk’ün uzaya ayak bastığı bu ana, Büyük Atatürk’ümüzün sözleriyle başlamak istiyorum.” dedi Gezeravcı:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün dahi sözü: Gelecek göklerdedir”

Sözlerine İngilizce devam eden Gezeravcı, şöyle konuştu: Uzun zamandır bunun hayalini kuruyordum. Bu harika bir duygu. Başlangıçtan şu ana kadar her şey harikaydıifadelerini kullandı ve lansmanda emeği geçen herkese özel teşekkürlerini sundu. Teşekkürlerbelirtti.

akhisarajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu