Ekonomi

Fannie Mae ilk çeyrekte 7,1 milyar dolar gelir açıkladı, tahminleri kaçırdı

WASHINGTON – Fannie Mae (OTCQB: FNMA) 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin mali sonuçlarını açıklayarak analist beklentilerinin altında kalan bir gelir rakamı ortaya koydu. İpotek finansmanı devi, 7,68 milyar dolarlık konsensüs tahminini karşılamayan 7,1 milyar dolar gelir bildirdi. Buna rağmen, şirketin bu çeyrekteki hisse başına kazancı (EPS) analist tahminlerine tam olarak uyarak 0,00 $ oldu.

Raporlanan gelir, analist konsensüsünden bir düşüşe işaret ediyor ve beklenen finansal performanstaki bir boşluğu vurguluyor. Bununla birlikte, şirketin EPS tahminini karşılayabilmesi, kazanç kabiliyetinde nötr bir duruşa işaret ediyor. Finansal sonuçlar, Fannie Mae’nin Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na sunulan ve şirketin web sitesinde yer alan 2024 Birinci Çeyrek Form 10-Q’da ayrıntılı olarak açıklanmıştır.

Konut finansmanı sektörünün önemli bir oyuncusu olan Fannie Mae, 30 yıllık sabit faizli ipoteğin kullanılabilirliğini kolaylaştırarak Amerika Birleşik Devletleri genelinde ev sahibi olma ve kaliteli kiralık konutlara eşit ve sürdürülebilir erişimi teşvik etmektedir. Gelir açığına rağmen şirket, ev satın alma ve kiralama sürecini daha kolay ve daha erişilebilir hale getirmek için konut piyasasında sorumlu inovasyonu teşvik etmeye kararlıdır.

Şirket önümüzdeki çeyrek ya da mali yıl için bir öngörüde bulunmadığı gibi, gelecekteki öngörü karşılaştırması için bir analist konsensüsü de mevcut değildi. Ayrıca, piyasanın kazanç raporuna verdiği tepkinin hisse senedi fiyatında kayda değer bir değişiklik gerektirecek kadar önemli olmadığını gösteren herhangi bir hisse senedi hareket yüzdesi de verilmedi.

Fannie Mae sözcüsü ilk çeyrek sonuçlarına ilişkin olarak şunları söyledi: “Ev sahibi olmayı ve kaliteli kiralık konutları kolaylaştırmaya olan bağlılığımız, piyasanın finansal iniş çıkışları arasında gezinirken bile sarsılmaz bir şekilde devam etmektedir.”

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

haber-cavdarhisar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu