Haber

Efes Selçuklu Çocukları Toprağa Fidan Getiriyor

Efes Tarlası Hayat Köyü’nde hayata geçirilen “Tohumdan Sofraya, Sofradan Tohuma” Projesi çocukları toprakla buluşturdu.

Okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine sürdürülebilir tarımın ve ata tohumunun değerini uygulamalı olarak öğretmeyi amaçlayan “Tohumdan Sofraya, Sofradan Tohuma Projesi” kapsamında projeye katılan çocuklar, ürettikleri fidanları getirdiler. geçen yıl toprağa ektikleri tohumlardan elde ettiler.

Projeye Efes Selçuk merkez ve köylerinde eğitim veren 13 okuldan 270 öğrenci katıldı. Geçen yıl ektikleri Kara Kavun ve Aydın Karası Uzun Patlıcanın tohumlarından elde edilen fidanları toprağa kazandıran çocuklar; ayçiçeği, salatalık, kabak, mısır ve bamya tohumları ektiler.

Efes Tarlası Hayat Köyü, Efes Selçuk Belediyesi öz sermayesiyle hayata geçirilen ve Türkiye’nin doğal, adil ve sağlıklı gıdaya erişimi, gıda egemenliği için meşale yakan bir projedir. Köy Enstitülerinden ilham alan Efes Tarlası Ömür Köyü’nde çocuklar için düzenlenen projeler, üreticilerin yanı sıra başta çocuklar olmak üzere her yaştan vatandaşın toprağa dokunduğu ve üretimle iç içe olduğu Efes Tarlası Ömür Köyü’nde devam ediyor. “Tohumdan Sofraya, Sofradan Tohuma” Projesi kapsamında geçen yıl tohumların alınmasıyla başlayan çalışma, bu yıl da projeye katılan çocukların ektikleri tohumlardan yetiştirdikleri fidanları toprağa kazandırması ve yeni tohumlar ekiyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu