Yaşam

Dünyanın En Büyük Köpek Irkları

Dünyada 400’e yakın safkan türü bulunan bu hayvanlar çeşitli boy, renk ve mizaçlara sahip olup, son derece zeki ve eğitime açıktırlar. Ağırlık ve uzunluk olarak devasa görüntüleri ile dikkat çeken türleröte yandan bazen bizi korkutabilir ve tereddütle yaklaşmamıza neden olabilir.

Ancak unutulmamalı ki bu canlıların olağanüstü vücut yapıları dostluklarından, nezaketlerinden ve temizliklerinden hiçbir şey eksiltmez. Dünyanın en büyük köpekleri listesindeki en iyi 10 cins ; Gerçekleri aslına, benzersiz kişiliğine ve fiziksel özelliklerine yer vererek küçükten büyüğe sizler için sıraladık.

10. Çabuk zekası ile öne çıkan bir cins: Rottweiler.

Almanya’nın Rottweil kasabasından geldikleri için bu adla anılırlar ve en ayırt edici özellikleri şunlardır: koruma ve itaat . Kökeni Mastiff olan en eski ırklardan biri olan bu hayvanlar ilk ortaya çıktıklarında Almanya’da kasap köpekleri olarak biliniyordu.

Oldukça zeki ve eğitilmesi kolay olan bu köpekler sürü bekçiliği ve sürü gütme, özellikle sürülerin bir yerden bir yere taşınması sırasında korunma amacıyla kullanılmıştır. Sessiz köpekler olarak bilinen Rottweilerlar, genel kamuoyunun aksine saldırgandırlar. eğitilirse oldukça uyumlu olabilir.

Günümüzde iyi bilinen Rottweil ırklarının erkekleri, 60-68 cm yüksekliğe ulaşabilir ve genellikle 60 kg ağırlığındadır. Etrafında. Dişileri 58-64 cm olabilirken ağırlıkları ortalama 45-50 cm dir.

9. Ünü Afrika’ya ulaşan milli gururumuz Kangal.

Orta Asya’dan Anadolu’ya Türk boylarıyla göç eden kangal ırkı, Sivas’ın Kangal ilçesine adını vermekle kalmayıp, Afrika’da halen bekçi köpeği olarak yetiştiriliyor. Osmanlı döneminde uzun boyları ve iri yapılı vücut yapıları nedeniyle askere alınan Kangallar, Romalılar tarafından Romalılara verilmiştir. Yunanca aslan anlamına gelen “Samson”isimlendirilmiştir.

Genellikle çoban köpeği olarak anılsalar da bekçi köpeği tanımına çok daha uygun olan bu cins, Sahibine olan güçlü bağlılığı ile bilinir ve sürü korumasındadır. oldukça başarılıdır. Zeki ve atletik yapılarıyla dikkat çeken Kangallar, Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’nde de kendilerine yer bulmuş ve bu ırkın aslan gücünde olduğundan bahsedilmiştir.

İnsanların en yakın arkadaşlarından biri olabilen bu köpekler, ağırlıkları 66’ya ulaşabilirken boyları genellikle 77-86 cm’dir.arasında değişir

8. Şefkatli ve enerjik yapısıyla dikkat çeken Landseer.

İlk olarak Kanada’da ortaya çıkan bu cins, zamanla tüm dünyada tanınır hale gelmiş ve soyunu yıllarca devam ettirerek varlığını günümüze kadar taşımıştır. Koruma için oldukça uygun olduğu bilinen kara avcıları, doğası gereği muhafazakardırve makul bir noktaya atandığında, bunu usulüne uygun olarak yaparlar.

Cesur ve aktif olan bu köpekler yüzmede oldukça iyidir ve kurtarma görevlerinde büyük rol oynuyorlar. Çabuk eğitilebilirler ve insanlarla, özellikle çocuklarla çok iyi bağlar kurarlar.

Genel olarak 55-70 kg civarındadırlar ve boyları 80 cm’ye ulaşabilir. ulaşmak kadar. Orta ömürlü köpeklerdir ve yeterli bakım ile 12 yıla kadar yaşayabilirler.

7. Bir Newfoundland sahibiyseniz, gönül rahatlığıyla derin sulara dalabilirsiniz.

Türkiye’deki nadir ırklardan biri olan Newfoundlands, Kanada ve Newfoundland Adaları kökenlidir. 1600’lü yıllardan beri var olan bu ırkların en dikkat çekici özelliği patilerinin ortasının perdeli olmasıdır. Bu yapı bir bakıma palet görevi görür ve daha hızlı ve daha rahat yüzmeizin verir.

Soğuğa karşı üstün bir dirence sahiptirler ve tüylerinin çok katmanlı yapısı sayesinde soğuk havalarda bile hipotermi telaşı yaşamadan denizde yüzebilirler. Öyleyse geçmişte su kurtarma ve taşımaBu konuda eğitildiler ve bugün hala cankurtaran olarak hizmet edebiliyorlar.

Hiç şüphesiz dev ırklar kategorisinde yer alan Newfonundlands’in erkekleri ortalamadır. 70-71 cm ve yükleri 75 kilo bulabilmek. Dişilerin ise orta boyları 55-60 cm, ağırlıkları ise 55-60 civarındadır.

6. Boyutunun sizi korkutmasına izin vermeyin! Kurduğu bağlarla tam bir aile köpeği denilebilecek olan Leonberger.

Almanya’nın en eski ırklarından biri olan Leonberger, özellikle bir bekçi köpeği olarak bilinir ve sürüyü korumada çok ustadır. Etrafındaki insanlarla ve diğer evcil hayvanlarla oldukça iyi ilişkilere sahiptir.Çevik bir zihne sahiptir ve hızlı zekası sayesinde hızlı bir şekilde eğitilebilir.

Sakin yapısıyla dikkat çeken bu cins, cüssesiyle orantılı olarak evde bakımının çok zor olacağı inancının aksine, İri görüntüsünün yanı sıra oldukça cüretkar ve atletiktir. 

En büyük köpek ırklarının ortasında yer alan Leonbergers, ortalama bir ırktır. 59-77 kilo ağırlığında ve boyu 82 cm’dir. kadar ulaşabilir. Uygun bakımla, genetik olarak tehdit eden mide rahatsızlığından muzdarip olmadıkları sürece ortalama 12 ila 15 yıl yaşayabilirler.

5. Sadakatiyle öne çıkan bir ırk: Kafkas Çoban.

Dünyanın en büyük köpek ırklarından biri olan Kafkas Çoban köpekleri, Kafkas Dağları’nın Çerkez (Adige) bölgesinde yaşayan ender ırklardandır. Bu ırkın yaklaşık 2000 yıl önce Tibet’ten Kuzey Kafkasya’ya geldiği ve Türkiye’de Kangal ve St. Bernard ırkları ile ilgiliBununla ilgili görüşler var.

Genel olarak aktif, cesur ve bağımsız köpek türlerinden biri olan Kafkas Çobanları, sahiplerine her zaman derinden bağlıdır ve iri vücut yapılarından etkilenirler. korumacı içgüdüleri yüksektir.

Ortalama Kafkas Çoban köpeği Ortalama 70-90 kg ağırlıkları varken boyları da 67-70 cm’dir. Etrafında. Yaşam koşullarına bağlı olarak ortalama yaşam süresi 10 ila 12 yılın ortasında değişmektedir.

4. Minyon bir at gibi: Great Dane.

Büyük Danimarkalıların kökeni ise yaklaşık 300-400 yıllık bir geçmişle Almanya’ya kadar uzanmaktadır. Özellikle Almanya’da domuz avlarında güçlü ve dirençli köpek ihtiyacındanBüyük Danimarkalılar, Mastiff melezlerinin bir sonucu olarak doğarlar.

Oldukça iri olmasının yanı sıra son derece uysal olan bu cins, çoğunlukla çekingen ve utangaçtır. 1990’lı yıllarda Türkiye’de tanınan bir cins iken; Zamanla beslenme güçlüğü nedeniyle iradesini kaybetmiş ve yapıların büyüklüğü konutta bakımını zorlaştırmıştır.

Kaslı bir vücuda ve heybetli bir görünüme sahip olan Danimarkalılar, Ortalama 71-86 cm yüksekliğe sahiptir ve yükleri 90 kiloya ulaşabilir. ulaşmak kadar. Ömrü genellikle 8-10 yıldır.

3. Dünyanın en güçlü köpek ırklarından biri: Napoliten Mastiff.

Adını İtalya’nın Napoli kentinden alan Neapolitan Mastiff’in Mısır, Fars ya da Mezopotamya kökenli olduğu ve Romalılar tarafından kullanıldığı yönünde görüşler bulunmaktadır. savaş köpeğiDaha sonra bu cins, kuzey İtalya’da çiftlik bekçiliği ve yakın bekçilik görevleri verildi.

Büyük cüsseleri ve sarkık derileriyle tanınan Napoliten Mastiffler, çoğu zaman uysal oldukları kadar ürkütücü ve önemli görünüşlere de sahiptirler. Soylu bir köpek cinsi olarak bilinmelerinin en bariz örneği dünya tarihinde birçok kez yaşanmıştır. imparator, kral ve asil ile yaşamak.

Bu köpekler çok güçlü ve kaslı bir vücut yapısına sahiptir. ağırlıkları 80-100’ün ortasındayken boyları ortalama 61-79 cm’dir. dır-dir . Guinness Rekorlar Kitabı’na göre 2004 yılında İngiltere’de dünyaya gelen Napoli Mastifi, 24 yavru dünyaya getirmesiyle dikkat çekiyor.

2. Bir zamanlar 81 cm ile en uzun köpek rekorunu elinde tutan İngiliz Mastifi.

Mastiff ırklarının antik çağlarda Antik Mısır, Antik Yunanistan, Çin ve Orta Asya’da ortaya çıktığı düşünülmektedir. tüm dünyada izler olduğu söylenebilir. İngiliz Mastiffleri ise İngiltere’de ortaya çıkmış en eski ve hantal ırklardan biridir.

Oldukça pahalı ve güçlü olan bu canlılar, özellikle bölgenin savunmasında bekçi köpeği olarak yetiştirilmekte ve ilk ortaya çıktıklarında aslan ve ayı avlarıda kullanılmıştır.

Oldukça uzun olmasının yanı sıra ağırlıkları 100 kilogramİngiliz Mastiffleri ortalama 9-10 yıl hayatta kalabilirler, çünkü ırkları büyüdükçe ömürleri orantılı olarak kısalır.

1. 120 kg ile dünyanın en büyük köpek ırkı: Saint Bernard.

İsviçre’nin yoğun dağlık bölgelerinde yaşayan Saint Bernard’lar, bölgenin olumsuz hava koşullarında mahsur kalan insanların en uygun yardımcılarıdır. En eski türlerden biri olduğu için mozaik yarışlarıKategoriye de dahil olan bu canlılar, genetik yapılarından dolayı soğuk hava koşullarına son derece dayanıklıdır ve klimaya adaptasyonları oldukça güçlüdür.

Karakteristik özellikleri göz önüne alındığında, zaman zaman antrenman yapmak gerekir. biraz inatçı ve özgürlüğe düşkün olabilirEn yaygın türlerden biri olan Bernards’ın yaşam süresi, bu kategorideki diğer çeşitlere göre 8-10 yıl ile biraz daha kısadır.

Bu yarışlar minimum 65-70 kilogram ve yükleri 120 kilogramdır. ulaşmak kadar. Boyları ortalama 80-90 cm’dir ve erkekleri dişilerinden biraz daha iri ve uzundur.

Kaynaklar:Big Dog Club, Petlebi, Tree Hugger, Kırsal Yaşam, Pet Surfer, Pet Life, Dog College 1, 2, 3

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu