Ekonomi

Doğaya günde 10 bin metreküp su kazandıracak projede YEO imzası

Enerji teknolojileri ve mühendislik şirketi YEO, Kosova’nın Gjakova şehrinde bulunan Atıksu Arıtma Tesisi projesini başarıyla tamamlayarak teslim etti. Tesis, günde 10 bin metreküp suyu doğaya kazandıracak.

‘Daha temiz bir dünya mümkün’ sloganıyla yenilenebilir enerji ve mühendislik projeleri üreten YEO Teknoloji, Kosova’da üstlendiği atıksu arıtma tesisini başarıyla tamamlayarak teslim etti. Yakova kentindeki Atık Su Arıtma Tesisi ile günde 10 bin metreküp su doğaya kazandırılacak.

Türkiye’nin önde gelen enerji teknolojileri ve mühendislik şirketlerinden YEO Teknoloji, geçtiğimiz yıl Kosova’nın Gjakova kentindeki projeyi üstlendi. Ülkedeki atık suların çevreyi kirletmesini önleyen, arıtma/geri dönüşüm yoluyla endüstriyel proseslerde ve tarımda kullanılabilir hale getiren tesis devreye alındı. Günde 10 bin metreküp suyun doğaya geri dönüşümünü sağlayacak olan tesis, ülkedeki döngüsel ekonomiye de katkı sağlayacak.

Akıllı teknoloji ile üretilmiştir

YEO Teknoloji, tesiste endüstriyel alanda ileri mühendislik gerektiren SCADA sistemini kullandı. Birçok endüstriyel alanda bu tesislerdeki faaliyetlerin izlenmesi ve kontrolü için SCADA sistemleri kullanılmaktadır. Böylece tesisteki üretim adımları tek bir lokasyondan takip edilebilmektedir. SCADA ile istenmeyen durumlarda operatörler uyarılır. YEO, uzman mühendislik kadrosu ile SCADA’nın yanı sıra PLC, DCS ve RTU çözümleri sunmaktadır.

3 kıtada 30’dan fazla ülkede 225’i aşkın proje ile Avrupa, Orta Doğu, Orta Asya ve Afrika’da dünyanın her köşesine enerji ve endüstriyel çözümler sunan YEO Teknoloji, en yenilikçi kurumlardan biri olarak yoluna devam etmektedir. 19 yılı aşkın süredir 600’ün üzerinde çalışanı ile sektörde. devam ediyor. Ayrıca yenilenebilir enerjiden güneşe, rüzgara, pil depolamaya ve enerji teknolojilerine kadar gücün her alanına dokunan faaliyetler ve yatırımlar gerçekleştirerek ülke ekonomisine değer katmaktadır.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu