Haber

Bursa’da Genel Anesteziyle Diş Çekimi Sonrası Kendini Kötü Hisseden Çocuk Hayatını Kaybetti

Bursa’da 4 gün önce genel anesteziyle dişi çekildikten sonra fenalaşan çocuk, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

İddiaya göre Aydın ve Elena çiftinin 5 yaşındaki oğlu Deniz Sönmez’e, 10 Kasım’da diş çekimi için gittiği özel poliklinikte genel anestezi uygulandı.

Daha sonra bekleme salonuna alınan çocuğun bir süre sonra ateşi çıktı. Daha sonra evine gönderilen çocuk, durumu kötüleşince ailesi tarafından Bursa Dörtçelik Çocuk Hastanesi’ne kaldırıldı.

Burada tedavi altına alınan Sönmez, 4 gün sonra hayatını kaybetti.

Sönmez’in naaşı, Bursa Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından Keles ilçesi kırsal Denizler Mahallesi’ndeki mezarlığa defnedildi.

Konuyla ilgili İl Sağlık Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

“1 diş çekildi, 4 dişe dolgu yapıldı”

Baba Aydın Sönmez, cenazede gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun kanamasına rağmen verilen ilaçla diş kliniğinden taburcu edildiğini iddia etti.

Oğlu Deniz’in eve geldikten yaklaşık 20 dakika sonra rahatsızlandığını belirten Sönmez, şöyle konuştu:

“Bir diş çekildi, 4 diş dolguluydu. Genel anesteziyle uyuttular. İşlem bittikten sonra anestezi uzmanı çıkıyor. Anne çocuğun uyanmasını bekliyor. Aklı başına geliyor ve ‘Ben’ dedi. ölüyorum, çok kötüyüm.’ Ateşi var, titriyor, eşim doktora ‘Doktor’ diye bağırdı. ‘Böyle bir şey var’ dedi. ‘Her şey normal, bunda bir problem yok. Anesteziden dolayı böyledir, geçer.” “Çocuğun ağzından da kan geliyor. Gelip gözlerine, ağzına baksa eminim ki diş hekimi olmasına ve eğitimini almış olmasına rağmen bir anormallik olduğunu hissedecektir.”

Diş hekiminin oğlunun yanına dahi gelmediğini iddia eden Sönmez, “Zaten orada iş yeri kameraları var, gelmediğini görüyorlar. Eşim eve gittikten 20 dakika sonra eve geldim. Eve geldiğimde dişleri çekildi. Çocuk yatakta inliyordu. Oğlumu ilk kez böyle görüyordum. Kliniği aradım, ‘Çocuğun başına bu geldi’ dedim, ‘İstersen hastaneye götür’ dediler. doktor.” Hızla Dörtçelik Çocuk Hastanesi’ne götürdüm. Geldiği andan itibaren doktorlar inanılmaz bir mücadele verdi. 3-4 gün hayat mücadelesi verdi, biz de dışarıda dualarla bekledik.” dedi.

Baba Sönmez, oğlunun kanındaki oksijen oranının yüzde 40’a düştüğünü ve bu nedenle öldüğünü belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Amacımız kimsenin hakkını çiğnemek, kimseyi suçlamak değil ama Allah her şeyi görüyor. Canımız acıdı. Çocuğumu burada oynarken bıraktım. Onu burada kendi ellerimle bıraktım. Şu anda sonuç bu. Genel anestezi, diş çekimi, doktorun ilgisizliği, çocuğun genetik hastalığı olsa bile diyelim ki bilmediğimiz bir şey var, bir bakın, bakın çocuğun ağzına, çocuğun ağzından kan geliyor. Çocuk kusuyor, ateşi var, titriyor. Hatta adli tıp uzmanları gelip baktığında ilk başta bundan kaynaklı bir düşünce olduğunu söylediler. Otopsi sonucunu bekleyeceğiz. Ama onlar çok uzun bir süreç olduğunu söylüyorum. Tabii o insanlar bu zamana kadar başka çocuklara da bu işlemleri yapmaya devam edecekler. Ben önce Rabbimin adaletine sonra devletin adaletine inanıyorum. Bekleyeceğiz. Dava açtık. Bir şikayet.”

Anne Elena Sönmez, diş kliniğinde defalarca yardım istemesine rağmen kimsenin oğluyla ilgilenmediğini belirterek, “Her şeyi sordum, ‘Ateşi var’ dedim. ‘Normal’ dediler. ‘Çok kanıyor’ dedim, ‘Diş çıkarıyoruz, bu normal’ dediler. Şimdi bir baksınlar.” Bakalım her şey normal mi?” dedi.

tirebolu-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu