Haber

Berkun Oya kimdir? Berkun Oya kaç yaşında, nereli? Berkun Oya’nın mesleği nedir, evli mi?

7 aylık hamile olan başarılı oyuncu Funda Eryiğit, uzun süredir birlikte olduğu yönetmen Berkun Oya ile dünyaevine girdi. Erkek bebeğini kucağına almak isteyen oyuncu, nikah töreni için sade bir gelinlik tercih etti. Sosyal medya paylaşımlarının ardından Berkun Oya’yı merak edenler arama motorlarında aratıldı. Peki, Berkun Oya kimdir? Berkun Oya kaç yaşında, nereli? Berkun Oya’nın mesleği nedir, evli mi?

BERKÜN OYA KİMDİR?

Berkun Oya (d. 3 Mart 1977, Bursa), Türk tiyatro yazarı, senarist, oyuncu, tiyatro ve sinema yönetmenidir.

Hayati

Karaçay asıllıdır. Orta öğrenimini Özel Koç Lisesi’nde tamamladı. 1998 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. Aynı yıl Krek Tiyatro Topluluğu’nu kurdu. 2003 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun isteği üzerine Yakup Kadri Karaosmanoğlu’nun Vahşi adlı romanını oynadı.

2002 yılında televizyon için hazırladığı ve TRT’de yayınlanan Şapkadan Baba Çıktı dizisinin senaristliğini ve yapımcılığını üstlendi. 2003’te CNN Türk’te Defakto, 2005’te NTV’de Infoman programlarını hazırladı, sundu ve yönetti.

2007 yılında vizyona giren “Yeni Yılınız Kutlu Olsun Londra” adlı filmin yönetmenliğini üstlendi. 44. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yarışma sineması olarak yer alan Londra Tekdüze Yıllar, Avrupa Bağımsız Sinema Festivali’nin açılış filmi olarak gösterildi. ECU 2008 Sinema Festivali. Ardından 2008 yılında Strasbourg Uluslararası Film Festivali’nde En Uygun Sinema, En Uygun Yönetmen ve En İyi Senaryo kategorilerinde ödüllere aday gösterildi ve Berkun Oya En Uygun Yönetmen Ödülü’ne layık görüldü.

2008 Avrasya Uluslararası Film Festivali’nde delegasyon üyesi olarak görev aldı.

2010 yılında International Royal Court Residency programı kapsamında The Royal Court Theatre’da tamamladığı Bizim Tarafımızdaki Güzel Şeyler oyunu ile 2011 yılında Heidelberg Stückemarkt Tiyatro Festivali’nde En İyi Yönetmen Ödülü’nü aldı.

BERKUN OYA KİMİNLE EVLİ Mİ?

7 aylık hamile olan başarılı oyuncu Funda Eryiğit, uzun süredir birlikte olduğu yönetmen Berkun Oya ile dünyaevine girdi. Erkek bebeğini kucağına almak isteyen oyuncu, nikah töreni için sade bir gelinlik tercih etti.

Funda Eryiğit ve Berkun Oya

eflaniajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu