Ekonomi

Atlanta Fed Başkanı faiz indirimlerinin üçüncü çeyreğe ertelenmesini önerdi

ATLANTA – Atlanta Federal Rezerv Bankası Başkanı Raphael Bostic, faiz oranlarının ayarlanması konusunda temkinli bir yaklaşım önererek, indirimlerin yılın üçüncü çeyreğine kadar ertelenmesini savundu. Bostic’in hamlesi, beklentileri aşan ve önceden tahmin edilenden daha dirençli bir ekonomiye işaret eden mevcut ekonomik göstergelere yanıt olarak geldi.

Bostic, son açıklamalarında, türev piyasasında faiz indiriminin Mart gibi erken bir tarihte yaklaşık %50 civarında gerçekleşeceğini söyleyen iddiaların aksine, daha erken bir tarihte faiz indirimi kararını destekleyecek ikna edici kanıtlara ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi. Son dönemdeki düşük işsizlik başvuru oranlarının işgücü piyasasının gücünün bir kanıtı olduğunu, bunun da politika değişikliklerini değerlendirirken ölçülü bir yaklaşımı savunduğunu belirtti.

Atlanta Fed Lideri’nin yorumları, faiz oranlarının mevcut seviyelerde tutulmasının beklendiği, 30-31 Ocak’ta yapılacak olan Federal Reserve toplantısına zemin hazırladı. Bostic ayrıca 2024 yılında sadece iki faiz indirimi öngörerek Fed yetkililerinin medyan tahminlerinden farklılaştı ve enflasyonist baskıların yeniden alevlenmemesi için dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Bu muhafazakar görünüm, ekonomik toparlanmanın istikrarına öncelik veren ve enflasyonun kontrol altına alınmasındaki ilerlemeyi geri alabilecek erken ayarlamalar yapmaktan çekinen bazı Fed yetkilileri arasındaki daha geniş bir duyguyu yansıtıyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu