Haber

Antalya Büyükşehir Belediyesi yaraları sarmaya devam ediyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgesinde vatandaşlara uzanan sıcak bir dost eli olmak ve yaraları birlikte sarmak için 9 gündür aralıksız çalışıyor. Portatif ve seyyar aşevleri ile 70 bin kişiye günde 3 öğün yemek verilirken, Hatay Uğur Mumcu Meydanı’ndaki 600 kişilik çadırkentin kapasitesi 200 kişi daha artırılıyor.

Hatay’da depremzedelerin yanında tüm imkanlarıyla konumlanan Antalya Büyükşehir Belediyesi, Uğur Mumcu Meydanı’nda kurduğu çadırkent ile yüzlerce depremzedenin barınma ve gıda ihtiyacını karşılıyor. Uğur Mumcu Meydanı’nda kurulan 600 kişilik çadırkentte barınma talebinin artması üzerine 200 kişilik ek çadır kuruluyor.

3 ÖĞÜN SICAK YEMEK

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir adet portatif, iki adet seyyar aşevi 9 gündür depremzedelere günde 3 öğün yemek veriyor. Sabahları sıcak çorba ve ekmekle güne başlayan depremzedelere öğle ve akşam olmak üzere günde üç öğün yemek veriliyor. 9 gündür kazanların hiç söndürülmediği Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait seyyar aşevi çalışanları, depremzedelere bir nebze de olsa yardım edebilmenin huzurunu yaşarken, depremzedeler de belediyeye şükran ve minnetlerini iletti. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya halkı. Depremzedeler, “Antalya Büyükşehir Belediyesi logosunu gördüğümüz her yerde kendimizi güvende ve rahat hissediyoruz” diyerek kendilerine teşekkür etti.

GIDA VE GİYİM DESTEĞİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Uğur Mumcu Meydanı’na kurulan çadır kentte, depremzedelerin barınma ve erzak ihtiyaçlarının yanı sıra gıda, giyecek ve hijyen malzemesi gibi ihtiyaçları da karşılanıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi sağlık ekipleri, çadır kentte depremzedelere ilaç ve sağlık takviyesi yapmaya devam ediyor.
 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu