Ekonomi

Amer Sports, ABD halka arz indiriminin ardından pazara dönmeye hazırlanıyor

Wilson tenis raketleriyle tanınan Amer Sports, hisselerinin indirimli olarak satıldığı ve 6,3 milyar dolar değerlemeyle sonuçlandığı ABD’deki ilk halka arzının (IPO) ardından bugün yeniden halka açılmaya hazırlanıyor. Arc’teryx ve Salomon gibi tanınmış spor markalarının da sahibi olan şirket, çarşamba günü 105 milyon hisseyi tanesi 13 dolardan teklif etti; bu, başlangıçta önerilen 16 ila 18 dolar fiyat aralığının altındaydı. Arzda toplam 1,37 milyar dolar toplandı.

Bu halka arz, lüks sandalet üreticisi Birkenstock’tan (NYSE: BİRK )’nin geçen yılın sonlarında NYSE:BIRK’ta listelenmesi, özel perakende segmenti için değerli bir anı temsil ediyor. Amer Sports’un pazara dönüşü, her ne kadar toparlanma tutarsız görünse de, istikrarlı bir ABD ekonomisine ilişkin beklentilerin teşvik ettiği, 2024’te halka arzda daha geniş bir toparlanmaya ilişkin beklentilerin bir parçası.

Şirketin Çin’le olan ilişkisi potansiyel yatırımcılar için endişe kaynağı oldu. Amer Sports, 2019 yılında Çinli Anta Sports tarafından 5 milyar doların üzerinde bir bedelle satın alındı. Halka arz izahnamesi, Çin’deki satışların, 2023’ün ilk dokuz ayında Amer Sports’un gelirinin %19,4’ünü oluşturduğunu ortaya koydu; bu rakam, 2022’deki %8,3’ten önemli ölçüde arttı. Running Point Capital Advisors’ın ortağı ve baş yatırım sorumlusu Michael Ashley Schulman şunları kaydetti: yatırımcılar şirketin Çin pazarına bağımlılığı nedeniyle büyüme beklentileri konusunda endişe duyabilir ve bu da onların daha düşük bir değerleme arayışına girmesine neden olabilir.

Ayrıca Amer Sports, önemli tedarikçiler ve üretim yetenekleri açısından Çin’e bağımlı olduğunu vurguladı. Şirket, artan ticari gerilimlerin, ABD’nin Çin’de üretilen veya Çin’den gelen ürünleri satma kabiliyeti üzerinde gümrük vergileri veya başka kısıtlamalara yol açabileceği yönündeki endişelerini dile getirdi.

Şirket ve yatırımcıları, 2024 yazında Paris’te düzenlenecek olimpiyatlar gibi etkinliklerin markaya olan ilgiyi ve heyecanı artıracağını umuyor.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

gumushacikoy-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu