Teknoloji

ABD’den sosyal medya yasağı: O saatlerde kullanılmayacak!

Sosyal medyanın özel hayatı tehdit edip etmediği veya çocukları ve gençleri olumsuz yönde etkileyip etkilemediği uzun süredir tartışılıyor.

Günlük hayatın vazgeçilmez parçalarından biri haline gelen sosyal medya için ABD’de iki eyalet harekete geçti.

Utah ve Arkansas eyaletlerinde kabul edilen düzenlemelerle 18 yaş altı kişilerin sosyal medya kullanımına önemli kısıtlamalar getirildi.

Ayarlama, 18 yaşından küçüklerin sosyal medya takibini 22.30 – 06.30 saatleri arasında sınırlandırır,Ayrıca onlar için reklamları algoritmik olarak engeller.

HEDEFLEME SOSYAL MEDYA BAĞIMLILIĞINI AZALTTI

18 yaşının altındakilerin sosyal medyada hesap açabilmesi için ebeveyn onayı gerekecek, ebeveynler de çocuklarının hesaplarına diledikleri gibi erişebilecek.

Sosyal medya bağımlılığı, taciz ve reklam yönlendirmeleri gibi bahislerde reşit olmayanları savunmayı amaçlayan düzenlemeler eleştirileri beraberinde getirdi.

Bir Amerikan dijital görüş grubu, düzenlemelerin kullanıcı verilerini daha az güvenilir hale getireceğini ve mahremiyeti ihlal edeceğini savundu.

Uzmanlar, ülke genelinde sosyal medya kullanımına ilişkin yasal düzenlemeler yapılmadığı takdirde Utah ve Arkansas’ın diğer eyaletler tarafından da takip edilebileceğini belirtiyor.

KAYNAK: TRT HABER

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu